Wie zijn we

Hallo,

We zijn Ronny & Yolande en emigreerden in 2007 vanuit België naar Zuid-Afrika.
De liefde voor de natuur en het belang om vreemde culturen te verkennen en te begrijpen samen met een wereldwijde reiservaring is de basis van de service die Pongoa Travel aan hun klanten geeft. Vooral de persoonlijke service en begeleiding tijdens uw vakantie is één van de grootste zorgen van Pongoa.
Een aantal dagen verblijf in Ponciana Superior Guesthouse, de B&B, die we in 2007 opgestart hebben is de perfecte start of afsluiting van uw reis. Na reizen in Zuid-Amerika, de Caraiben, Sri Lanka, Canada en de Verenigde Staten, viel de aandacht op het Afrikaanse continent. Na een eerste bezoek aan Senegal, liep het Afrikaanse gevoel door de aderen en vanaf dat moment besloten we dat Afrika altijd een deel van ons zou zijn. In de jaren daarna volgden meer bezoeken aan Tunesië, Egypte, Ghana, Togo, Benin, Gambia, Kenia, Tanzania, Zambia en na de immigratie naar Zuid-Afrika werden ook Namibië, Swaziland, Lesotho, Botswana, Zambia, Mozambique en Zimbabwe verkend.

Vandaag is de kennis van al deze reizen samengebracht om het meest complete pakket, dat de noden aan een verre en onbekende bestemming vereist, aan ons reizigers aan te kunnen bieden.

Ronny, is een gekwali­ceerde Zuid-Afrikaanse Nationale Gids, die verschillende talen (Nederlands, Afrikaans, Engels, Duits en Frans) spreekt en hij is uw ideaal contact om het Zuid-Afrikaanse continent te verkennen.

Bovendien is hij een verwoed fotograaf en alle foto’s in deze catalogus zijn door hem genomen.

Wie_zijn_We_2

Ons vervoer

Om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken gebruiken we vervoer dat aangepast is aan de noden van uw reis. Hieronder kan u een overzicht vinden van ons wagenpark waarmee wij u het nodige comfort kunnen bieden.

Naast ons wagenpark is er natuurlijk ook de mogelijkheid om bij uw aankomst op de Luchthaven van OR Tambo een huurauto of te halen en zelf het stuur in handen te nemen om naar Ponciana Superior Guesthouse te rijden en van daaruit uw eigen programma te verzorgen. Een internationaal rijbewijs is vereist. We kunnen alles voor u regelen zodat de auto bij uw aankomst gereserveerd is en snel kan afgehaald worden zodat u weinig tijd verliest. Mits een kleine toeslag kan tevens een GPS gehuurd worden in de huurwagen. Indien u verkiest kan u ook met een shuttle service naar Ponciana gebracht worden.

Landrover
Landrover_Submerged
Landrover_Tent

Landrover Defender 2.4TD Puma​

Voor het zwaardere werk is er onze Landrover. Met 5 zitplaatsen, een dubbele 140I dieseltank, een extra watertank van 45I, winch vooraan, ijskast, liftjack, radioverbinding, verstralers, Off road GPS Tracks for Africa, sateliettelefoon, dual batterij systeem zodat tijdens de reis laptops, camera’s en telefoons constant kunnen worden opgeladen, sterk bagagerek en topboxen voor het veilig opbergen van de bagage, is dit een auto waarmee we dagen kunnen overleven in de meest ruige gebieden van Afrika. Men zegt terecht: “Where the road stops, the Landie goes on”.
Deze auto heeft in het verleden, toen we in Botswana rivieren en moerassen hebben doorkruist, al bewezen dat hij het zware werk niet schuwt.​

Certificaten

Awards